jednoduchá příprava zing

Voda ochucená ovocem, zeleninou, nebo bylinkami má své kořeny ve španělské kuchyni a nazývá se „aqua fresca“. Chuť je jemná a svěží, ne příliš těžká jako džus, ale také ne tak jednoduchá jako voda.

Osvěžující je nejen chuť jednotlivého ovoce, ale i doplňující se druhy ovoce, chcete li ale experimentovat, použijte třeba bylinky jako mátu, nebo bazalku.

Stejně tak můžete experimentovat při výrobě salátových zálivek, ochucených olejů, octů, či sirupů. Můžete použít nepřeberné množství základních tekutin, jako je lehký a jemný slunečnicový nebo řepkový olej, olivový, nebo také olej z hroznových jader.

Nechejte se vézt vaší fantazií. Mnoho zábavy!

V seznamu naleznete ingredience, které můžete použít k výrobě vašich osobních směsí.

OvoceVíce ovoceZeleninaBylinkyKořeníCukry
Pomeranč/
Grapefruit
BorůvkyOkurkaMátaKakaový prášekAgáve nektar
Citron/limetkaJahodyCelerBazalkaChilliMed
BroskevMangoRajčataLevanduleSkořiceTřtinový cukr
Vodní melounAnanasChilli papričkyKoriandrZázvorŠťáva z třešní
Bílý melounJablkaCibuleTymiánČesnekŠťáva z pomeranče
KiwiHruškyRajčataŠalvějVanilkaKakao
TřešněKokosKřenRozmarýnMuškátový oříšekPeppermint
Recepty
Aqua Zinger
Citrus Zinger
Salad Zinger
Vodka Zinger